Strona glówna  •  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •   Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
doom or be doomed + problemy i kokieterie markosia;)
Autor Wiadomość
markoś 
mały szpieg

Wysłany: 2008-05-24, 04:11   doom or be doomed + problemy i kokieterie markosia;)

[No to żeby było moich 150 postów równo to jeszcze takie dziwne cuś dam - chociaż 149 to też fajna liczba, był kiedyś taki autobus ode mnie do Wrzeszcza, no ale nic]

Całość jest tutaj 196 rules of doom metal , ale dużo, więc [skoro i tak tu nie zaglądacie, to żebyście się nie zmęczyli jak nie bedziecie tego czytać] wybrałem te co ciekawsze i z którymi się zgadzam ;p
Tłumacz napisał "kto słucha zrozumie", no a że na bank nikt tego nie słucha, to i tak nie zrozumiecie :p
Tekst pełen humoru, czyli jak to na przygnębionego traditional-doomowca przystało. :D

Cytat:
3. Każdy dzień to pogrzeb.
11. Nieważne co mówią, nie jesteś Gotem.
21. Jako Doomowiec jesteś zbyt apatyczny by angażować się w te głupie dyskusje o gatunkach muzyki.
22. No chyba że ktoś nazwie Cię Gotem.
24. Małe kotki nie są właściwymi zwierzakami, chyba że są czarne i przygnębione.
26. Uważaj się za otwartego w kwestiach muzyki.
27. Uważaj wszystkich innych metali za ograniczonych w kwestiach muzyki, szczególnie "True Norwegian
Black Metali".
28. Nie przejmuj się sprzecznością powyższych dwóch zasad.
29. Jeśli jesteś fanem tradycyjnego Doomu, musisz skarżyć się bez przerwy na My Dying Bride, a wszystkich nietradycyjnych fanów nazywać "gotyckimi pedziami". Skarż się również na Droning Doom, ponieważ to nie jest muzyka.
38. Recenzje Doomu zawierające określenia w rodzaju "miażdżące", "monolityczne", "depresyjne" czy "samobójcze" są dobrymi recenzjami... i tak właśnie, to są komplementy!
49. Nigdy nie zdradzaj publiczności czy Twój nowy utwór to instrumental czy nie, aż do ostatniego momentu. Daj im przynajmniej 3 minuty żeby zgadywali czy pojawią się jakieś wokale.
58. Prawdziwym Funeral Doomowcem jesteś wtedy gdy twierdzisz że Black Sabbath grają za szybko...
59. Jeśli jesteś tradycyjnym Doomowcem, zerżnij z Black Sabbath, Saint Vitus, Obsessed, Pagan Altar and Pentagramu, nastęnie upieraj się że wszelkie podobieństwa są czysto przypadkowe.
67. Każdy utwór trwający mniej niż 8 minut to intro.
71. Wygłaszaj twierdzenia że zespoły Doomowe są interesujące i zróżnicowane, następnie nagraj utwór z jednym riffem przez całe 20 minut.
77. Jeśli na Twój koncert kiedykolwiek przyjdzie więcej niż 20 osób, musisz rozwiązać zespół, inaczej powiedzą że się sprzedałeś.
78. Muzycy Doomowi nie ruszają się na koncerty. Jeśli to robią, nie są Doomowi.
79. To samo dotyczy widowni.
99. Utop się w strumieniu żałoby.
103. Nicość rządzi.
111. Urodziłeś się, turkoczesz na szynach, przystajesz na stacjach by wpuścić i wypuścić ludzi, a potem kończysz trasę; i nic nie możesz z tym zrobić. I oto kształt rozpaczy.
114. We wszystkim co robisz, bądź samotny.
115. Doomowcy lubią narzekać na życie.
123. Szczęście to bycie tak zajętym by nie myśleć zbyt wiele.
126. Osądzaj ludzi po ich płytotece.
130. Piekło to inni.
132. Umieraj młodo, umieraj często.
135. Życie nie ma sensu, śmierć nie ma sensu, mówienie do innych nie ma sensu, więc o co mi chodzi?
136. Życie jest jak regał, a szczęście to ciastko na najwyższej półce, Ty natomiast jesteś czterolatkiem który nie może go dosięgnąć. I nie zdziw się kiedy to wszytko się spieprzy gdy zaczniesz się wspinać, i ciastko poleci gdzieś zupełnie daleko, a Ty umrzesz.
147. Żałobne Zgromadzenie pragnie podziękować depresji, bólowi, śmierci, samobójstwu, niedoli, nędzy, smutkowi, mrokowi, porzuceniu, melancholii, opuszczeniu, zniechęceniu, rezygnacji, przybiciu, żalowi, cierpieniu, znękaniu, męce, nieprzyjemności, pechowi, agonii, opresji, nikczemności, nieszczęściu, udręce, lamentacji, łkaniu, samotności, ostateczności i Doomowi... i Ty też powinieneś.
148. Mówiąc ogólnie, Sludge Doomowcy są wściekli, Gotyccy Doomowcy są smutni, Funeral Doomowcy ledwie oddychają, Death Doomowcy są sprośni, pijani i utaplani, Stoner Doomowcy mają to gdzieś, Droning Doomsterzy trzymają się od tego z daleka, matomiast Tradycyjni Doomowcy są permanentnie wk*******, głównie innymi Doomowcami.
152. Tradycyjne Doomowe kapele muszą mieć gównianych wokalistów, takie jest prawo.
153. Nikt inny nie pojmuje co jest dobrego w utworze złożonym z dwóch akordów, ale masz to gdzieś.
158. Nabijaj się z punków. Ale pamiętaj, jesteś otwarty w kwestiach muzyki.
166. Światła zgasły czy to była noc?
169. Szklanka jest w połowie pusta durniu.
184. Doom to furia bez agresji.
186. W żalu kryje się przyjemność.

Na koniec jakby ktoś myślał, że ktoś coś nazmyślał to tu wycinek z 1 albumu obrazujący długości piosnek:
1. Burn in Hell! 08:52
2. In the Rectory 13:10
3. The Hour of Death 11:48
4. Sodoma Sunrise 13:29
5. Doomsower 05:37
6. Cirith Ungol 21:10

a tu najciekawsze - koncert jednego z najbardziej znanych zespołów - na 6 osób :D reverend bizarre

Doom on!
[śmierć przyjdzie w stringach!]
Ostatnio zmieniony przez markoś 2008-06-01, 01:39, w całości zmieniany 3 razy  

mano 

Wysłany: 2008-05-28, 11:11   Re: doom or be doomed

[skoro i tak tu nie zaglądacie, to żebyście się nie zmęczyli jak nie bedziecie tego czytać]

Przeczytałam bardzo pracowicie, naprawdę. Jako starsza pani mogę odnieść się tylko do stwierdzenia, że "Doom to furia bez agresji". Nierozładowane emocje działają bardzo destrukcyjnie. Może jakieś rąbanie drewna, albo rundka na rowerku terenowym :D

irfa 

Wysłany: 2008-05-28, 23:48   

O matko!! Toż to wiosna. Skąd tyle pesymizmu?
Na słoneczko! A bzdety do kosza!

markoś 
mały szpieg

Wysłany: 2008-05-31, 03:22   

irfa napisał/a:
O matko!! Toż to wiosna. Skąd tyle pesymizmu?

Ano właśnie, wiosna :\
np. nie mogę ruder fotografować bo mi je skutecznie zasłania to zielone na drzewach :\

mano napisał/a:
Może jakieś rąbanie drewna

:P
Ostatnio zmieniony przez markoś 2008-05-31, 03:26, w całości zmieniany 1 raz  

mano 

Wysłany: 2008-05-31, 11:20   

[quote="markoś"]

Ano właśnie, wiosna :\
np. nie mogę ruder fotografować bo mi je skutecznie zasłania to zielone na drzewach :\

No co ty, chłopak, turpista jesteś, czy co? 8| Toż to okropnie archaiczne :D A może to tylko taka kokieteria, a tak naprawdę: :partytime:

markoś 
mały szpieg

Wysłany: 2008-06-01, 01:45   

1) ja
- ach żebym to ja wiedział co ja jestem i czego chcę :) [hah poradnia psychologiczna sie nam robi]
- hmm, no może obraz z tekstu wyszedł za bardzo smutny, a za mało ponury i rozgoryczony :]
- no ale z 2 str jeszcze przewrotny jestem :P
- "taka kokieteria" - hmm no ja chyba straszny kokiet jestem jak to się znowu pojawia - ludzie mi potrafią nagle wypalić 'znajdź sobie dziewczynę' no ale ja nie wiem o co im chodzi, mi tam dobrze jest ;P

2) doom
- ...ale traditional-doom jako gatunek muzy jakoś sobie istnieje -> wikipedia
- "Toż to okropnie archaiczne" - to tu mogę dać doom-składankę z youtube zaczynającą się od piosnki "i was born too late";)
http://www.youtube.com/watch?v=cOYBGj784mM [tyle że w filmiku między okładkami i zespołami niepotrzebne są te kiczowate obrazki - np. ognisty pentagram i łzawe oko, blee, tandeta;D]
- ewentualnie oglądać coś o doomie na własną rękę nie radzę, bo większość ludzi myli pojęcia itp i np film "part 1" to już nie to
- i pomimo delikatnych ciągot w muzykę klasyczną narazie się z doom-metalu nie ruszam :D

3)drzewa
co do rąbania drzew + innego wątku, to od razu mówię że tamte to nie mi akurat przeszkadzały ;) - bo to całkiem blisko mnie akurat - podobno najprędzej to ktoś chciał sobie widok z okna poprawić :/

4)pożar
na marginesie przy okazji ściągania podejrzeń ;)
to ta budowana Kamienica Piecewska od początku mi się strasznie nie podobała, bo za blisko dworku naszego osiedlowego pięknego jest

Ostatnio zmieniony przez markoś 2008-06-01, 02:15, w całości zmieniany 6 razy  

irfa 

Wysłany: 2008-06-01, 10:51   

Zaczynam nieć wyrzuty sumienia. W myślach miałam ochotę sama ją zniszczyć albo przynajmniej skopać tyłek temu, kto ją tak blisko dworku usytuował. Czarownicam czy co? :P

mano 

Wysłany: 2008-06-02, 11:12   

Widzę, że do dooma będę musiała podejść poznawczo i naukowo, ale to pewnie zajmie chwilę, a tu obiad trzeba ugotować :D
Zaś co do rąbania - jawisz mi się mistrzem manipulacji (a może to tylko braki polonistyczne?) proponując terapię zajęciową pisałam wyraźnie o drewnie, nie o drzewach. :bangin:

A i jeszcze - kokieteria to wymierające, pełne staroświeckiego wdzięku zachowanie - don't stop! :clap:

Odpowiedz do tematu

Opcje 
Zezwolenia Opcje