Wiek: 28 Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 124 Skąd: Politechniczna
Wysłany: 2006-08-20, 22:56
Smilu napisał/a:
Co ty tam za silnik masz bo ja swoje 1,7 l to tylko do 200 rozpedzam
Sprawdzałes licznik po zmianie na białe zegary ?
Sprawdziłem licznik, najpierw na Słowackiego, a potem jeszcze z nawigacją, ten na Słowackiego to mi nawet pokazywał ze jadę szybciej o 4km niż ten w aucie A silnik to 1.8L XR3i + drobne przeróbki Ale nic w tym nadzwyczajnego zwykłe Zetec'i 1,6L smigają 205km\h, no może one nie są aż takie zwykłe
Ha! mam się z kim ścigać
Ale jedno mi się wydaje podejrzane... 250km/h, z silnikiem 1.8, przy obrotach 4500????
Co to za żarty? Tak to Maserati 3200GT nie jeździ, a sprawdzałem z kumplem jakieś 2-3 tygodnie temu.
Mój samochód wyciąga 240 przy obrotach blisko 7000...
Wiek: 28 Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 124 Skąd: Politechniczna
Wysłany: 2006-08-20, 23:12
Zależy też od skrzyni długa czy krótka itd, tajemnica nie tkwi w samym silniku, ale brawo za spostrzegawczość, czujnik położenia przepustnicy mam walnięty
Scigać się? Ja bym z tobą nie miał szans, ty masz auto budowane z myślą o szybkiej jeździe i 240 to robisz pewnie pstryknięciem palca, mała lekka i opływowa, kamień z procy Z resztą hondy to się kręcą wysoko i każdy to wie. A u mnie to trochę trwa
Edit; Smilu nie działa twój link, ale nie musi na obwodnicy nie ma kombajnów
Ostatnio zmieniony przez Hex 2006-08-21, 02:09, w całości zmieniany 2 razy
Szczerze mówiąc, trzeba być idiotą, zeby wbić się tak w kombajn, albo trafić na idiotę, który zmusi do manewru zakończonego kombajnem. Ja nigdy nie jadę szybko na ulicach których nie znam, albo na których jest ryzyko, że coś wyskoczy mi z boku, a ja nie wyhamuję. W sobotę jechałem do Grudziądza i miałem sytuację podnoszącą poziom adrenaliny - jadę w kolumnie samochodów, za mną znajomy, nagle słyszę pisk opon, spoglądam w lusterko, ale tam spokój, patrzę przed siebie, a tu kłęby dymu i wszystkie samochody latają po jezdni jak głupie. Okazało się, że jakiś zdolny kierowca skręcał w boczną uliczkę i potrzebował na to sporo czasu, wliczając w to pełne zatrzymanie. Ja miałem jakies 80km/h na liczniku, a przedemną samochód stoi sobie w odległości ok 40m. Pierwsza myśl - znajomy nie wyhamuje. No więc po hamulcach, ale płynne zatrzymanie i odjazd w lewo, bo zatrzymałbym się na dupsku samochodu przedemną. Na szczęście się udało, nikt nie ucierpiał.
jednak zobaczyłem może głuchnę
tak jakoś spojrzałem przez okno i patrzę a tu CR-X na światłach stoi, to lornetą w niego czy właściwy no i oto foto
(tyle, że daleko juz był, a ja mam mały zoomik)
_________________ ej Gość! napisz posta!
- - -
"135. Życie nie ma sensu, śmierć nie ma sensu, mówienie do innych nie ma sensu, więc o co mi chodzi?"
[śmierć przyjdzie w stringach!]
ja mówię cadillac fleetwood seventy-five z 1969 lub 1970
czy on ma może 9 miejsc?
- - -
"135. Życie nie ma sensu, śmierć nie ma sensu, mówienie do innych nie ma sensu, więc o co mi chodzi?"
Excalibur Limousine sztuk 2, przy Jaśkowej Łące stają
(początkowo myślałem, że to przez niewyspanie widzę podwójnie, bo rano widziałem dwa, a popołudniu tylko jeden stał - no ale jednak są dwa)
- - -
Ostatnio zmieniony przez markoś 2007-10-12, 03:27, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum